Opiskele aromaneuvojaksi (ryhmä 1/2023)

Opiskele aromaneuvojaksi – ryhmä 1/2023

Koulutettu aromaneuvoja on modernin ja turvallisen aromaterapian luotettava osaaja. Hän osaa suositella asiakkailleen ja läheisilleen erilaisia eteerisiä öljyjä, hydrolaatteja ja kasviöljyjä monipuolisesti hyvinvoinnin tukemiseksi ja edistämiseksi, sekä ohjata niiden yksilöllistä käyttöä.

Koulutettu aromaneuvoja tuntee lukuisat erilaiset tavat soveltaa aromaterapiaa käytäntöön. Hän voi myös ohjata ryhmiä, pitää luentoja tai yhdistää aromaterapiaosaamisensa mihin tahansa hyvinvointialan työhön.

Aromaneuvojan koulutus

 • loistava lisä moniin hyvinvointialan ammatteihin, esimerkiksi luontaistuotekauppiaille, luontaishoitajille, hierojille, fytoterapeuteille, jooga- ja rentoutusohjaajille sekä ekokampaajille ja -kosmetologeille.

 • erityisen hyödyllinen kaikille, joiden työhön kuuluu aromaterapiaan liittyvien tuotteiden myyminen (esim. luontaistuotekauppiaat)

 • sopii hienosti myös omasta ja läheisten hyvinvoinnin tukemisesta kiinnostuneille - olet lämipmästi tervetullut mukaan, vaikket aikoisi opiskella aromaterapiaa työhösi liittyen

Pohjakoulutusvaatimus: Modernin aromaterapian perusteet (2 pv). Voit valita minkä tahansa Rohtomielen järjestämän perusteet-viikonloppukurssin pohjakoulutukseksi.

Perusteet tulee olla käytynä ennen aromaneuvojien syventäviin opintohin osallistumista. Voit varata paikan aromaneuvojaopintoihin samaan aikaan, kun ilmoittaudut perusteisiin.

Koulutuspaikka on Tampereen keskustassa, helposti saavutettavissa myös junalla tai linja-autolla kulkeville. Koulutus on mahdollista suorittaa sovitusti myös etänä.

Osoite: Satakunnankatu 30, 33210 Tampere

Aromaneuvojakoulutuksen aikataulut

(ryhmä 1/23)

la 11.3.23 Syventävä päivä 1 (1pv)
su 12.3.23 Syventävä päivä 2 (1pv)

la 20.5.23 Syventävä päivä 3 (1pv)
su 21.5.23 Syventävä päivä 4 (1pv)

Ryhmän iltatapaaminen Zoomissa x 1 syksyllä 2023

+ Jokaiselle yksilöllisesti sovittuina ajankohtina ohjauskeskustelu, työharjoittelun kirjausten tarkistus sekä näyttö 1.6.-30.11.2023 välisenä aikana.

+ Etänä tutkinnon suorittaville yksilöllinen alkukeskustelu ensimmäisen syventävän viikonlopun jälkeen.

Löydät koulutuspäivien sisällön tästä linkistä.

Opettaja: Aromaterapiaan erikoistunut luontaisterapeutti Jenna Puumalainen

 

Kysymyksiä ja vastauksia aromaterapiaopinnoista:

 • Mitä tarkoittaa pohjakoulutusvaatimus?
  Ennen neuvoja-opintojen aloittamista tulee suorittaa kaksipäiväinen Modernin aromaterapian perusteet -kurssi. Rohtomieli järjestää näitä kursseja useamman kerran vuodessa. Löydät tulevat kurssit valikon kautta. Halutessasi voit ilmoittautua samalla kerralla valitsemallesi perusteet-kurssille sekä neuvojaopintoihin.

 • Voiko perusteet kerrata, jos niiden suorittamisesta esimerkiksi on jo jonkin aikaa?
  Kyllä, jos olet jo käynyt järjestämäni perusteet, voit osallistua uudelleen  -50 % hintaan. Ota yhteyttä sähköpostitse.
 • Olen käynyt jonkin muun tahon järjestämän peruskurssin. Saanko hyväksilukua?
  Ota yhteyttä sähköpostitse niin tarkistetaan, vastaako käymäsi peruskurssin sisältö vaatimuksia. Toimitathan todistuksen käymästäsi kurssista.
 • Kenelle koulutus sopii? Pitääkö olla oma yritys?
  Koulutus sopii kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle. Modernin aromaterapian perusteet tulee suorittaa ennen syventäviin päiviin osallistumista.
  Sinun ei tarvitse olla yrittäjä eikä aromaterapian ole pakko tulla osaksi työtäsi, vaan voit käydä koulutuksen myös omaa ja läheistesi hyvinvointia tukeaksesi. Huomioithan, että koulutuksessa menestyminen vaatii panostusta myös itsenäiseen opiskeluun.

 • Mikä koulutuksen tarkoitus on?
  Koulutuksesta valmistuu modernin aromaterapian asiantuntijoita. Aromaterapia on Suomessa yhdistetty pitkään vain aromahierontaan ja huonetuoksuihin, vaikka sen tarjoamat mahdollisuudet ovat paljon muutakin. Nykyaikainen aromaneuvonta on kokonaisvaltainen ja monipuolinen keino auttaa ihmisiä tukemaan omaa hyvinvointiaan. Koulutettu aromaneuvoja osaa hyödyntää oppimaansa tehokkaasti ja turvallisesti tuntien sekä alan mahdollisuudet että rajat.
 • Milloin koulutus tulee maksaa?
  Lähiopetus-viikonloput laskutetaan noin kuukausi etukäteen. Tutkintomaksu maksetaan kahdessa osassa, puolet ennen ohjauskeskustelua ja loput ennen näyttöä. Kysy tarvittaessa osamaksua.
 • Sisältääkö koulutus opiskelua omalla ajalla?
  Kyllä. Teoriaopetuksen suorittamisen lisäksi on tärkeää oppia aromaterapian hyödyntämistä ja aromaneuvontaa käytännössä. Jokaisen opiskelijan tulee ennen näyttöä tehdä ja kirjata vähintään 20 harjoitus-aromaneuvontaa. Harjoitusasiakkaat voivat olla tuttaviasi tai oman yrityksen asiakkaita tilanteestasi riippuen. Tarvittaessa saat apua harjoitusasiakkaiden löytämiseksi.
 • Milloin ja miten näyttö järjestetään?
  Näyttö (2,5h) sovitaan yksilöllisesti jokaiselle opiskelijalle. Näytön voi suorittaa joko koulutustilassa tai Zoom-yhteydellä. Näyttö tulee suorittaa 30.11.2023 mennessä. Sairastumisista tms. johtuvista viivästyksistä sovitaan tarvittaessa yksilöllisesti.
 • Mitä näyttö sisältää?
  Näytössä teet kokonaisvaltaisen aromaneuvonnan asiakkaalle oppimasi perusteella ja vastaat suullisesti opettajan kysymyksiin. Näyttö arvioidaan hyväksytty/hylätty.
 • Onko koulutuksen jälkeen täysin oppinut aromaterapian alalta?
  Ei. Aromaterapia on valtavan laaja ja jatkuvasti kehittyvä ala, jossa jokaisella meistä riittää opittavaa loppuelämäksi. Kenenkään ei ole mahdollista tulla täysinoppineeksi, mutta tästä koulutuksesta saa kuitenkin loistavat valmiudet modernin aromaterapian asiantuntijana työskentelyyn. Vastaavaa koulutusta ei ole Suomessa tarjolla muualla.
 • Opiskellaanko koulutuksen aikana aromahierontaa?
  Ei. Koulutus on teoriaa, mutta sen opit ovat hienosti yhdistettävissä esimerkiksi hierontaan tai muuhun hyvinvointialan työhön.
 • Haluaisin osallistua koulutukseen, mutta yksi päivämääristä ei sovi minulle. Voinko osallistua silti?
  Koulutuksen on tarkoitus alkaa samanlaisena myös syksyllä 2023, joten voit tarvittaessa korvata jonkin päivän seuraavan ryhmän mukana. Huomioithan, että pidätämme oikeuden olla järjestämättä koulutusta uudelleen, mikäli esimerkiksi tarvittavaa opiskelijamäärää ei ilmoittaudu mukaan, tai muun pakottavan syyn vuoksi.

 • En halua opiskella koko tutkintoa, mutta osio X kiinnostaa minua. Voinko osallistua vain siihen?
  Perusteet-viikonloppu sopii kaikille kiinnostuneille, vaikka ei olisi aikomusta jatkaa syventäviin opintoihin ja tutkintoon saakka. Syventävät opinnot on tarkoitettu vain neuvojatutkintoa opiskeleville.
 • Miten koulutus maksetaan?
  Koulutus laskutetaan 4 osassa:

 • Syventävät päivät 1+2,
 • Syventävät päivä 3+4
 • Ensimmäinen osa tutkintomaksusta ennen ohjauskeskustelua
 • Toinen osa tutkintomaksusta ennen näyttöä.

  Koulutuksen kokonaishinta muodostuu osista. Koulutusta ei voi maksaa kerralla etukäteen.
  Lähiopetusjaksojen ja tutkintomaksun hintaan sisältyy varausmaksu 70 €. 

 • Voiko koulutuksen tai osia siitä suorittaa etänä?
  Koulutuksen voi suorittaa myös etänä. Haluan tarjota opiskelijoille mahdollisuuden opiskella itselleen ja elämäntilanteelleen sopivalla tyylillä, joten voit myös osallistua osaan koulutuspäivistä Tampereella ja osaan etänä. Paikat Tampereelle täytetään varausjärjestyksessä.
  Huom! Mikäli suoritat tutkinnon kokonaan etänä, sovimme yhden ylimääräisen 30min ohjauskeskustelun. Tämä on huomioitu etäosallistujien hinnassa.

Osioiden hinnat: 

Syventävät päivät 1 ja 2: 198,40 €  Etänä: 179,80 € (sis. varausmaksu 70 €)

Syventävät päivät 3 ja 4: 198,40 €  Etänä: 179,80 € (sis. varausmaksu 70 €)

Tutkintomaksu 248 € (sis. varausmaksu 70 €)

tutkintomaksu sis.:
henk.koht. ohjauskeskustelu (2,5h)
oma Whatsapp-ryhmä opiskelijoille
yhteinen Zoom-ohjaus koko ryhmälle x 1 (iltatapaaminen syksyllä 2023)
20 x kirjallisten neuvontalomakkeiden tarkistus ja palaute
sekä yksilönäyttö (2,5h)

Tutkintomaksu laskutetaan kahdessa osassa (124 € + 124 €) palautettaessa harjoitusneuvontojen kirjaukset tarkistukseen.

(hinnat sis. alv 24%)

Ilmoittautunut sitoutuu maksamaan varausmaksut myös, jos hän peruu tai keskeyttää koulutukseen osallistumisen.

Pidätämme oikeuden muuttaa koulutuspäivämääriä mahdollisten pakottavien syiden vuoksi esimerkiksi maailmantilanteesta johtuen.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Ohje ilmoittautumiseen:

Nimi, osoite, puhelinnumero, osallistutko etänä vai läsnä.

Yrityksen nimi, y-tunnus ja laskutustiedot, mikäli lasku tulee yrityksen nimelle.

Ilmoittautumiset: jenna@rohtomieli.fi

Vastaan mielelläni myös kysymyksiin puhelimitse ja sähköpostitse!