Aromaterapia ja lapset

Aromaterapia ja lapset

Eteeriset öljyt & lapset

Aromaterapia sopii myös lapsiperheisiin. Kouluikäisten perheessä eteeristen öljyjen käyttö varsinkin huonetuoksuina on jo rennompaa, ja iholla käyttöönkin soveltuvia eteerisiä öljyjä löytyy jo useita.

Vauvojen ja pienten lasten aromaterapiassa on kuitenkin oltava hyvin tarkka. Vauvalle, taaperolle ja esikoululaiselle on osattava valmistaa erilaiset laimennokset ja tiedettävä, mitkä eteeriset öljyt sopivat diffuuseriin kenenkin kohdalla. Mikäli haluat käyttää eteerisiä öljyjä lapsiperheessä, on hyvä opiskella asiaa tai käydä aromaneuvojan vastaanotolla saamassa yksilölliset ohjeet.

Yleistä lasten aromaterapiasta

  • Huomioi, että monet eteeriset öljyt eivät sovellu lainkaan lapsille.

  • Lempeitä ja hellävaraisia eteerisiä öljyjä, jotka sopivat useimmille, ovat esimerkiksi mandariini (Citrus reticulata) ja laventeli (Lavandula angustifolia). Laimenna 1 tippa eteeristä öljyä per 10-30 ml pohjaöljyä. Mitä pienempi lapsi, sen isompi määrä pohjaöljyä tulee käyttää per tippa eteeristä öljyä.

  • Jokaisen eteerisen öljyn kohdalla tulee tuntea ikäkohtaiset ja öljykohtaiset turvallisuusohjeet.

  • Pienten lasten ihotuotteisiin ei ole tarpeen lisätä eteerisiä öljyjä ilman erityistä käyttösyytä. Esimerkiksi kuivaa ihoa voi hyvin hoitaa vaikkapa pelkällä manteliöljyllä ja hydrolaateilla. 

  • Alle 4 vuotiaiden iholle ei tule koskaan levittää voimakkaasti hengitysteihin vaikuttavia eteerisiä öljyjä, kuten piparminttua (Mentha piperita) tai Eukalyptusta (Eukalyptus globulus) edes voimakkaasti laimennettuna. Välttäisin näiden eteeristen öljyjen käyttöä myös huonetuoksuina pikkulasten perheissä.

  • Älä käytä eteerisiä öljyjä vauvojen kanssa ilman aromaterapian ammattilaisen ohjeistusta. Vauvojen iho, hengitystiet ja vastustuskyky kaipaavat aikaa kehittyä omassa tahdissaan.

aromaterapia koulutus kurssi opiskelu aromaterapeutti aromaneuvoja

Takaisin blogiin