Afrodisoivat eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt ja seksi, romantiikka, rakkaus

Rakkaus- ja seksituoksujen listalle pääsevät useimmiten kallisarvoiset ja viettelevät kukkaistuoksut kuten ruusut (Rosa-suku), jasmiinit (Jasminum-suku) ja ylang ylang (Cananga odorata). Kaikki nämä tuoksut ovat hyvin sydänchakraa avaavia, rentouttavia ja myös erittäin käytettyjä parfyymien valmistuksessa.

Tummempia ja raikkaampia sensuelleja tuoksuja edustavat esimerkiksi patsuli (Pogostemon cablin), männyt (Pinus-suku), kuuset (Picea-suku) ja himalajasetri (Cedrus deodara). Samat tuoksut ovat olleet käytössä vuosituhansien ajan ja varsinkin hajuvesiteollisuudessa symboliikka on tässä ilmiselvää: Perinteisesti naisille suunnatut tuoksut ovat usein peräisin kauniista, herkistä kukkasista ja miehille jylhästi pystyssä sojottavista puista.

Todellisuudessa jokainen voi tietenkin tuntea tuoksun kuin tuoksun kiihottavaksi, niin omassa käytössä kuin toisenkin iholla. Tuoksuilla ei ole sukupuolia!

Miten kemia liittyy asiaan?

Eteeristen öljyjen kemiaa tuntemalla on helppo ymmärtää, miksi tiettyjä tuoksuja on valittu tiettyihin käyttötarkoituksiin jo ennen kuin niiden rakennetta on osattu tieteellisesti tutkia. Oikein valittujen tuoksujen avulla voi herätellä haluja, nostattaa toisen tai omaa itsetuntoa ja rentouttaa tai piristää tunnelmaa.

Esimerkiksi jasmiiniöljyn koostumuksesta useita kymmeniä prosentteja voi olla rentouttavasti vaikuttavia estereitä. Ja kenelle maistuu seksi, jos stressikäyrä on niin korkealla, ettei päässä pyöri mitään muuta kuin työasiat tai loputon kotityölista? Rentoutusta kaipaaville ja jännittäjille juuri jasmiinin tuoksu voi siis olla oikein mainio apu ajatusten virittämiseksi oikealle taajuudelle. Runsaasti monoterpeeneitä sisältävät öljyt, kuten mänty (Pinus sylvestris), taas voivat olla meille hyödyksi mieltä piristävällä ja puhtia antavalla vaikutuksellaan.

Oli öljyn kemiallinen kaava millainen tahansa, ei tuoksu tietenkään saa ketään innostumaan, rentoutumaan tai kiihottumaan, jos se ei miellytä haistajan nenää. Ja muista - eteeristen öljyjen kanssa vähemmän on enemmän! Esimerkiksi omaan nenääni moni näistä huumaavista 'seksituoksuista' on yksinään myös aivan liian vahva - puhdasta öljyä annostellessa pitää olla todella tarkka, jottei viettelevän tunnelman sijaan tule vahingossa kehittäneeksi päänsärkyä.

Kannattaa myös vertailla saman suvun eri lajeja. Minä rakastan Jasminum sambacia, joka muistuttaa minua syreenien tuoksusta, mutta en pidä lainkaan Jasminum grandiflorumista.

Helppoja tapoja hyödyntää tuoksuja makuukamarifiiliksiin

Huoneilman tuoksutus

Anna nenäsi viedä - tuntuuko tänään miellyttävimmältä ruusu (Rosa damascena), greippi (Citrus paradisi), vanilja (Vanilla planifolia) tai kenties muskatellisalvia (Salvia sclarea)?

Yksittäisten öljyjen lisäksi kannattaa kokeilla ehdottomasti myös sekoituksia. Kukkaistuoksujen kanssa yhteen sopivat loistavasti esimerkiksi erilaiset sitrusöljyt, ja niillä saa myös taitettua kukkaöljyjen huumaavaa makeutta. Hyvä suhde diffuuseriin on esimerkiksi yksi tippa jotain kukkaisöljyä ja kolme tippaa sitruksia.

Eroottiseen tunnelmaan voi saatella esimerkiksi sambacjasmiinin (Jasminum sambac), mandariinin (Citrus reticulata) ja greipin sekoitus. Syvyyttä tuoksuun taas voi tuoda puu- ja pihkaöljyjen tummemmilla sävyillä – esimerkiksi tai himalajasetrillä. Sekoitusten tekemisessä voi tulla mestariksi vain kokeilemalla!

Hierontaöljyt

Esimerkiksi makean appelsiinin ja tislatun inkiväärin (Zingiber officinale) eteerisistä öljyistä voidaan tehdä lämmittävä, verenkiertoa tehostava hierontaöljy pohjaöljyyn laimentamalla. Sekoita 1-2 tippaa kumpaakin eteeristä öljyä 10-15 ml:n pohjaöljyä.

Hierontaöljyyn kannattaa valita nimenomaan tislattu inkivääri, koska se on ihoystävällisempää kuin CO2-tuotettu. Sitrusöljyistä taas kannattaa iholla käytettäessä aina valita luomulaatuiset vaihtoehdot. Lue iho-postauksesta lisää turvallisuusohjeita ja käytä vain sellaisia eteerisiä öljyjä, joiden ominaisuudet tunnet!

Myös pelkällä kylmäpuristetulla kasviöljyllä tehty hieronta on aivan ihana hellyydenosoitus. Jos käytössä esimerkiksi on jo jokin huonetuoksu, ei hajuaistia kannata turruttaa ottamalla samaan aikaan käyttöön myös tuoksuvaa hierontaöljyä. Ylipäätään kaikkia aromaterapian keinoja tulee aina käyttää vaihdellen, eikä kaikkea päivittäin ja yhtä aikaa.

Huomaa myös, että kyseessä ei ole pakko olla tunnin pituinen kokovartalohieronta! Jo parin minuutin hartia- tai jalkahieronta tekee ololle ihmeitä ja lisää läheisyyttä. Viisi minuuttia ilman älypuhelimia, toiselle jakamatonta huomiota antaen, on nykyihmisille yllättävän pitkä aika.

Hydrolaatit

Ruusu on ehkä maailmanlaajuisesti kaikkein eniten romantiikkaan yhdistetty kukka. Ruusuhydrolaattia huoneeseen, iholle ja vaikka lakanoihin suihkimalla saa nopeasti herkän tuoksun aikaan, vaikka kukkakimppu olisikin unohtunut kauppaan.

Viettele myös itsesi

Tuoksut sopivat loistavasti tuomaan lisätunnelmaa myös sooloseksiin!