Opiskele aromaneuvojaksi (2/22)

Opiskele aromaneuvojaksi – ryhmä 2/2022

Koulutettu aromaneuvoja on modernin ja turvallisen aromaterapian luotettava osaaja. Hän osaa suositella ja käyttää asiakkailleen ja läheisilleen erilaisia eteerisiä öljyjä, hydrolaatteja ja kasviöljyjä monipuolisesti hyvinvoinnin tukemiseksi ja edistämiseksi. Koulutettu aromaneuvoja tuntee lukuisat erilaiset tavat soveltaa aromaterapiaa käytäntöön.

Aromaneuvojan koulutus on loistava lisä moniin hyvinvointialan ammatteihin, esimerkiksi luontaistuotekauppiaille, luontaishoitajille, hierojille, fytoterapeuteille, jooga- ja rentoutusohjaajille sekä ekokampaajille ja -kosmetologeille. Erityisen hyödyllinen tämä koulutus on kaikille, joiden työhön kuuluu aromaterapiaan liittyvien tuotteiden myyminen. Koulutus sopii hienosti myös omasta ja läheisten hyvinvoinnin tukemisesta kiinnostuneille.

Aromaneuvojakoulutus sisältää 3 opetusjaksoa (3 x la-su), itsenäistä työharjoittelua sekä tutkinnon. Koulutuspaikka on Tampereen keskustassa, helposti saavutettavissa myös junalla tai linja-autolla kulkeville. Koulutus on mahdollista suorittaa sovitusti myös etänä.

Osoite: Satakunnankatu 30, 33210 Tampere

Koulutuksen aikataulut (ryhmä 2):

la 20.- su 21.8.22 Peruskurssi (2pv)

la 22.10.22 Syventävä 1 (1pv)
su 23.10.22 Syventävä 2 (1pv)

la 21.1.23 Syventävä 3 (1pv)
su 22.1.23 Syventävä 4 (1pv)

Ryhmän iltatapaaminen Zoomissa x 1 keväällä 2023

+ Jokaiselle yksilöllisesti sovittuina ajankohtina ohjauskeskustelu, työharjoittelun kirjausten tarkistus sekä näyttö 1.3.-18.8.2023 välisenä aikana.

+ Etänä tutkinnon suorittaville yksilöllinen alkukeskustelu peruskurssin jälkeen.

 

Opettaja: Aromaterapiaan erikoistunut luontaisterapeutti Jenna Puumalainen

 

Kysymyksiä ja vastauksia:

 • Olen jo käynyt yrityksesi järjestämän peruskurssin. Saanko hyväksilukua?
  Kyllä, sinun ei tarvitse käydä peruskurssia uudelleen vaan voit aloittaa syventävistä päivistä. Halutessasi voit myös tulla kertaamaan peruskurssin puoleen hintaan, mitä suosittelen lämpimästi. Perusteita ei voi kerrata liikaa.
 • Olen jo käynyt jonkin muun tahon järjestämän peruskurssin. Saanko hyväksilukua?
  Ota yhteyttä sähköpostitse niin tarkistetaan, vastaako käymäsi peruskurssin sisältö vaatimuksia. Toimitathan todistuksen käymästäsi kurssista.
 • Kenelle koulutus sopii? Pitääkö olla oma yritys?
  Koulutus sopii kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle, jolla on ajallisesti mahdollista panostaa opintoihin. Sinun ei tarvitse olla yrittäjä eikä aromaterapian ole pakko tulla osaksi työtäsi, vaan voit käydä koulutuksen myös omaa ja läheistesi hyvinvointia tukeaksesi. Huomioithan, että koulutuksessa menestyminen vaatii panostusta myös itsenäiseen opiskeluun.

 • Mikä koulutuksen tarkoitus on?
  Koulutuksesta valmistuu modernin aromaterapian asiantuntijoita. Aromaterapia on Suomessa yhdistetty pitkään vain aromahierontaan ja huonetuoksuihin, vaikka sen tarjoamat mahdollisuudet ovat paljon muutakin. Nykyaikainen aromaneuvonta on kokonaisvaltainen ja monipuolinen keino auttaa ihmisiä tukemaan omaa hyvinvointiaan. Koulutettu aromaneuvoja osaa hyödyntää oppimaansa tehokkaasti ja turvallisesti tuntien sekä alan mahdollisuudet että rajat.
 • Milloin koulutus tulee maksaa?
  Opetus on kolmen viikonlopun aikana la-su ja ne laskutetaan noin kuukausi etukäteen. Tutkintomaksu maksetaan kahdessa osassa, puolet ennen ohjauskeskustelua ja loput ennen näyttöä. Kysy tarvittaessa osamaksua.
 • Sisältääkö koulutus opiskelua omalla ajalla?
  Kyllä. Teoriaopetuksen suorittamisen lisäksi on tärkeää oppia aromaterapian hyödyntämistä ja aromaneuvontaa käytännössä. Jokaisen opiskelijan tulee ennen näyttöä tehdä ja kirjata vähintään 20 harjoitus-aromaneuvontaa. Harjoitusasiakkaat voivat olla tuttavia tai oman yrityksen asiakkaita tilanteestasi riippuen.
 • Milloin ja miten näyttö järjestetään?
  Näyttö (2,5h) sovitaan yksilöllisesti jokaiselle opiskelijalle. Näytön voi suorittaa joko koulutustilassa tai Zoom-yhteydellä. Näyttö tulee suorittaa 18.8.2023 mennessä.
 • Mitä näyttö sisältää?
  Näytössä teet kokonaisvaltaisen aromaneuvonnan asiakkaalle oppimasi perusteella ja vastaat suullisesti opettajan kysymyksiin. Näyttö arvioidaan hyväksytty/hylätty.
 • Onko koulutuksen jälkeen täysin oppinut aromaterapian alalta?
  Ei. Aromaterapia on valtavan laaja ja jatkuvasti kehittyvä ala, jossa jokaisella meistä riittää opittavaa loppuelämäksi. Koulutuksesta saa kuitenkin loistavat valmiudet aromaneuvojana työskentelyyn. Vastaavaa modernia koulutusta ei ole Suomessa tarjolla muualla.
 • Opiskellaanko koulutuksen aikana aromahierontaa?
  Ei. Koulutus on teoriaa, mutta sen opit ovat hienosti yhdistettävissä esimerkiksi hierontaan tai muuhun hyvinvointialan työhön.
 • Haluaisin osallistua koulutukseen, mutta yksi päivämääristä ei sovi minulle. Voinko osallistua silti?
  Koulutuksen on tarkoitus alkaa samanlaisena myös vuonna 2023, joten voit tarvittaessa korvata jonkin päivän seuraavan ryhmän mukana. Huomioithan, että pidätämme oikeuden olla järjestämättä koulutusta uudelleen, mikäli esimerkiksi tarvittavaa opiskelijamäärää ei ilmoittaudu mukaan, tai muun pakottavan syyn vuoksi.
 • Miten koulutus maksetaan?
  Koulutus laskutetaan 5 osassa: Peruskurssi, syventävät päivät 1+2, syventävät päivä 3+4, ensimmäinen osa tutkintomaksusta ennen ohjauskeskustelua, toinen osa tutkintomaksusta ennen näyttöä. 

 • Voiko koulutuksen tai osia siitä suorittaa etänä?
  Haluan tarjota opiskelijoille mahdollisuuden opiskella mahdollisimman itselleen ja elämäntilanteelleen sopivalla tyylillä, joten voit itse valita mitkä osiot suoritat Tampereella ja mitkä etänä. Suosittelen osallistumaan vähintään yhteen kurssiviikonloppuun paikan päällä, mutta se ei ole pakollista. Paikat täytetään varausjärjestyksessä.

 

Tutkinto sisältää:

3 x koulutusviikonloppu (perusteet + syventävä x 2)
henk.koht. ohjauskeskustelu (2,5h)
oma Whatsapp-ryhmä opiskelijoille
yhteinen Zoom-ohjaus koko ryhmälle x 1 (iltatapaaminen keväällä 2023)
20 x kirjallisten neuvontalomakkeiden tarkistus ja palaute
sekä yksilönäyttö (2,5h)